Smart å velge kredittkort med Apple Pay

Kontaktløs betaling kjenner du sikkert fra betalingsterminaler der du verken drar kortet, eller taster PIN-koden. Med Apple Pay for kredittkort er dette tatt et kraftig steg videre. Les om hvordan du har med deg kredittkortet på smartklokka eller i telefonen, helt sikkert og trygt.

Når er det praktisk?

Om du må ta frem et fysisk kredittkort, din iPhone eller Apple Watch, spiller strengt tatt liten rolle om vi tenker på det rent praktiske med å få betalt. Du sparer liksom ikke masse energi på å betale med klokka di, fremfor å måtte åpne lommeboka for å finne kortet.

Apple Pay kommer først og fremst til sin rett i de situasjonene der det er smart å legge igjen kortet hjemme, eller på hotellet.

Gode eksempler der kredittkort med trådløs betaling egner seg ypperlig, er i skibakken, på trening, i utlandet og på utesteder.

Løsningen er sikker

Skal du betale med en iPhone eller Apple Watch, må transaksjonen godkjennes med enten Touch ID (fingeravtrykk) eller Face ID (ansiktsgjenkjennelse). Det gir deg et ekstra lag med beskyttelse, sammenlignet med når du bruker det fysiske kortet.

Kredittkort er et meget sikkert betalingsmiddel fra før på slike punkter, men nå blir kortene enda sikrere med kontaktløse betalingssystemer.

Ingen kan kopiere kortnummeret

Er du uoppmerksom med et vanlig kredittkort, kan svindlere skaffe seg kopi av nummeret. Da er de i noen tilfeller halvveis til å kunne misbruke kortet ditt.

I Apple Pay lagres ikke kortdetaljene, verken på salgspunktet eller hos Apple. Det sikrer deg også mot at utro tjenere lagrer, selger, eller misbruker kortnummeret.

Kredittkort med Apple Pay

Foreløpig er det ikke så veldig mange norske kredittkort som er tilrettelagt for Apple Pay, men dette endrer seg nok raskt. De første som var ute med løsningen i Norge er disse kortene:

  • Santander Red
  • Gebyrfri VISA
  • Flexi VISA
  • Nordea MasterCard Gold
  • Nordea MasterCard Premium

Du kan se alle kredittkortene som tilbyr Apple Pay i denne oversikten på kredittkortinfo.no

Andre kontaktløse betalingsløsninger

Om du ikke eier en iPhone eller Apple Watch, kan kredittkort tilrettelagt for Google Pay være et fullgodt alternativ. Det finnes flere, og i fremtiden vil vi garantert se et mylder av tilsvarende løsninger.

For deg som forbruker og korteier er dette stort sett bare positivt. Du kan allerede bruke Apple Pay i millioner av butikker, både fysiske og på nett. Vi tipper at innen kort tid vil ”alle” akseptere kontaktløs betaling med smarttelefon eller smartklokker.